Cum au fost construite piramidele din Egipt? Legături cu extratereștri?

Piramidele din Egipt și construirea lor sunt un alt mister și reprezintă sursa a zeci de întrebări și teorii făcute de toată lumea, de oameni care încearcă să descopere cum au putut egiptenii, cu tehnologia de atunci să clădească asemenea piramide. Mi se pare un subiect nu foarte discutat, în comparație cu multe alte lucruri, dar despre care se pot găsi totuși date destul de ușor pe internet (voi lăsa câteva link-uri la final, unde sunt și informații mai exact legate de anii unor descoperiri sau presupuneri, nume de arheologi și arhitecți care au încercat să explice, personal nu cunosc toate aceste date, deci voi da un minim de informații tehnice, prefer să îmi spun părerea mea și să comentez ce există deja pe internet).



Prima dintre teoriile formate despre aceste piramide a ținut destul de mult timp, și anume că servitorii și slugile faraonului Khufu (cunoscut și ca Kheops), care a ordonat construirea acestei piramide ar fi muncit zile în șir la realizarea ei, alături, ocazional, de țărani voluntari, prin muncă brută, bineînțeles, și fără nici un fel de aparatură în ajutor. Cum au reușit ei să realizeze această muncă care s-a demonstrat a fi imposibilă având în vedere timpul și cunoștințele vremii? Nu s-a găsit un răspuns la această întrebare, așa cum probabil era de așteptat, așa că această teorie a fost dată la o parte de majoritatea și au apărut diferite conspirații legate de extratereștrii care ar fi contribuit în vreun fel la toate acestea, sau măcar ar fi avut și cea mai mică legătură cu ei. Personal, cred că această idee e ceva mai validă pentru că până acum cel puțin, nu s-a descoperit nimic care să poată fi verificat 100%. De exemplu, a existat, și mare parte a arheologilor și arhitecților tind să creadă acest lucru, un sistem de rampe cu ajutorul căruia materialele puteau fi cărate până sus și care ar fi ușurat munca, dar un sistem exterior ca acesta (poză mai jos) ar fi cerut o muncă imensă la construirea lui, aproape egală cu construcția piramidei în sine, ceea ce ar fi fost o muncă de sisif. A doua idee ar fi existența unor rampe interioare, care ar fi format un fel de schelet pentru piramidă (poză mai jos) și care s-ar afla și acum în pereții acesteia, însă pentru asta, colțurile ar fi fost realizate de abia la sfârșit, ceea ce este, în mare parte, contrar ideii formate până acum legate de modul, strict tehnic, în care piramidele ar fi fost construite. În ciuda acestui fapt, până acum este cea care tinde cel mai mult către adevăr, conform majorității cercetătorilor, însă deși și această părere are o anumită greutate, din punctul meu de vedere, ceva nu se leagă destul de bine, așa cum am explicat mai sus.


Mi se pare că ideea cu extratereștrii e cea mai corectă? Sincer, da, pentru că celelalte variante conțin diverse erori. Probabil ați observat (sau nu) din articolele mele de până acum, că sunt o persoană care crede în extratereștri (aici unul dintre articole), deci nu scot sub nici o formă și această variantă de pe listă, nu atâta timp cât altceva nu este demonstrat că este în totalitate corect, și momentan nu este. Primul lucru care m-a ajutat să îmi formez această părere sunt forma și dimensiunile exacte, mărimea și materialele folosite. Mi se pare un pic suspect mai ales cum sunt tăiate acestea, perfect drept, iar cu o daltă și un ciocan este un pic cam dificil, dacă nu imposibil (zic eu). Piramida a fost construită în 2560 î. Hr., adică acum aproape 5000 de ani și este încă într-o formă extrem de bună și astăzi, fiind una dintre singurele construcții din acele timpuri care a rezistat până acum. Dar sărind peste toate acestea, așa cum au făcut toți istoricii și poeții antichității, eu chiar nu cred că a fost numită „una dintre cele șapte minuni ale lumii antice” degeaba. Minunile presupun ceva necunoscut, neexplicabil, ceva dincolo de știință și de capacitățile oamenilor de înțelegere, prin urmare, întotdeauna a fost ceva legat de ele care a fost pus sub semnul întrebării, pe care nimeni nu îl putea explica, deci toți au considerat totul o minune pentru a anula orice întrebare și au trecut mai departe, iar până acum, singurul lucru concret despre piramide (în special Marea Piramidă din Giza a faraonului Khufu), este că nu este nimic concret despre ele. Deci, de ce nu ar fi validă și această supoziție?

Nu spun acum că extratereștrii au coborât din naveta spațială și s-au hotărât să-i construiască faraonului Khufu mormântul mult visat, pentru că așa și-a dorit el într-o seară când nu avea somn, sub nici o formă, dar chiar cred că a existat ceva, ceva care s-a petrecut într-o noapte, misterios și nevăzut de nimeni, și care a făcut ca totul să arate așa cum arată acum. De ce? Ei bine mi-ar plăcea să dețin un asemenea răspuns însă nu pot decât să-mi dau cu presupusul. Cred că totul a fost ori un semn, ori orice altă metodă de a începe o comunicare sau poate doar un pas spre evoluție. Mi se pare foarte interesant totul legat de acest subiect, mai ales poveștile legate de faraonii îngropați în aceste piramide și diferitele persoane care nu au mai ieșit niciodată, odată ce au intrat (dar voi vorbi despre asta altă dată). :)))

Până nu e demonstrat contrariul, orice teorie e valabilă. :))

Link-uri către mai multe informații despre piramide:

(Și citatul, pentru că nu se putea fără^^)

I guess, sometimes the most inexplicable things end up being the ones that work the best.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Știu că nu știu nimic, și nici măcar asta nu știu.”

Noi nu putem opri timpul, dar nici el nu ne poate opri pe noi

Noi și timpul - o răstălmăcire a haosului